Arvid Weimar

Table of Contents

Senior konsult ENTEA

”Man behöver inte känna sig pressad på att allt går ut på intjäning och pengar. Det känns som att vi är här för att trivas, ha kul och göra nytta.”

Jag är IT-projektledare och de flesta av mina uppdrag har innehållit den rollen. Jag gillar att arbeta i gränslandet mellan verksamhet, process och IT. Det var en av anledningarna till att jag sökte mig till ENTEA. Jag såg möjligheten att ställas inför spännande och roliga utmaningar i just det gränslandet, denna ”triangel”.

Vad innebär din roll som IT-projektledare?

Det handlar om att verkligen förstå verksamheten, deras behov – både de upplevda behoven, för de kan vara en sak och deras verkliga behov – och sedan tillsammans med den verksamheten finna en lösning som i vårt fall till stor del går ut på det tekniska stödet. Det kan också vara processförändringar eller organisatoriska förändringar. Det går lite hand i hand. Mina projekt de senaste åren har mycket handlat om integration, det vill säga när man kopplar ihop olika system med varandra. Då måste man förstå båda systemen och verksamheten. I vissa fall kanske man kan anpassa ett eller båda system, men i andra fall krävs det en anpassning av lösningen utefter begränsningarna som finns. Det är ett pussel men det är det jag gillar.

Hur kom du i kontakt med ENTEA?

Under ett projekt vid min tidigare arbetsplats arbetade jag med externa konsulter och blev inspirerad av det sättet att arbeta. De verkade ha roliga och spännande utmaningar. Då började jag leta efter den typen av konsultuppdrag men ville samtidigt inte fastna hos de ”stora drakarna”. Då hittade jag ENTEA. Efter mötet med Martin och Per (ENTEAs ledning) kände jag att det passade mig jättebra. De själva har varit konsulter sedan tidigare och är båda väldigt jordnära. Det gjorde att jag drogs till ENTEA.

”Det är ett bolag för oss själva, så att säga.”

ENTEA som ett mindre, svenskt och lokalt företag hade chansen att vara mer människonära. Omtanke om individen. Jag kände att jag verkligen träffade rätt. Och det har bekräftats sedan dess.

”ENTEA känns rätt för mig. Det är en platt struktur, vi arbetar och driver det tillsammans och de beslut som behöver tas, de tar vi gemensamt. Jag stortrivs på det sättet.”

Hur är ENTEA ett stöd för dig som konsult?

Företagskulturen är platt, stödjande och öppen. Har jag ett problem eller känner jag att jag inte trivs i mitt uppdrag, då kan jag ringa Martin, vår VD, och vi löser det gemensamt.

Jag är också väldigt imponerad av mina kollegor, deras CV:n, deras erfarenheter och typen av uppdrag de har. Själv känner jag mig ganska senior men det är fascinerande att se vilka man faktiskt arbetar med och vilka frågor man kan ta upp. Det är alltid någon som kan bidra. Både kollegorna och ledningen finns där om man behöver dem.

”Fokus är inte bara på att maximera vinsten eller att få ut den snarast. Det är mer långsiktigt och att vi ska trivas och må bra.”

Vad uppskattar du mest med ENTEA som arbetsgivare?

Det är just gemenskapen och att vi driver det tillsammans. Det är litet och därmed enkelt. Vid större organisationer blir det alltid mer komplext och svårt att bli hörd eller få till ändringar.

Vi vill känna att vi gör ett bra jobb. Det, i sin tur, betyder att vi får nya uppdrag och att kunderna känner att vi skapar värde. Kundnytta, kvalitet och långsiktighet är våra ledord och jag tycker att vi kan stå för dem. De håller.

Hur upplever du ENTEAs T-profil?

Det är bredden och djupet, eller triangeln också som jag ser det. Det är T-profilen med en processdimension pålagd. Det handlar om att förstå kundens verksamhet och behov, helst utifrån den erfarenhet man själv har genom tidigare projekt. Man behöver förstå både deras upplevda behov och deras verkliga behov, och parallellt med bredden kunna ha det tekniska djupet för att kunna förstå vad som är möjligt och inte, och sedan kunna implementera systemet. Det är just den skärningspunkten som jag tycker är som roligast.

”T-profilen är en bra illustration både för oss själva och gentemot kunder. Den visar var vi ger bäst värde.”

Varför skulle du rekommendera ENTEA som arbetsgivare?

Det är enkelt, vi är öppna för nya kollegor men vi är också krävande i att vi endast är seniora konsulter med stor erfarenhet. Det som jag tycker gör ENTEA attraktivt är den platta organisationen, att vi driver det gemensamt. Det är en bra ersättningsmodell också men den största vinsten är just gemenskapen och det enkla i det lilla. I mitt fall är det också en mycket bra balans mellan arbete i fritid. Så klart går det i perioder, exempelvis när man närmar sig en ”go live”, då är det naturligtvis mer jobb. Men jag tycker att jag har stor kontroll över min tid och skulle det dyka upp situationer där det ändras, då vet jag att jag har stöd från Martin, vår VD, och ledningen. I jämförelse med andra större bolag kanske det inte finns samma gehör för människan, på det sättet som jag tycker att man får här.

”Det man har med ENTEA är sin lugna, trygga hemmahamn. Oavsett om det stormar ute hos kunden, om de skulle ha neddragningar eller liknande, kan jag alltid komma tillbaka till ENTEA, träffa mina kollegor och känna att det är lugnt.”

– Arvid Weimar, ENTEA

arvid.weimar@entea.se

Mer från våra nyheter

Share this article with a friend

Create an account to access this functionality.
Discover the advantages